Діти будуть в захваті: простий рецепт курячих котлет

Читать на русском
Автор
2642
Ці котлети стануть вашими улюбленими (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці котлети стануть вашими улюбленими (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Щоб котлети були смачними, варто знати деякі секрети їх приготування.

Курячі котлети – це універсальна страва, яка подобається і дорослим, і дітям. Їх можна подавати з різними гарнірами, соусами та салатами. Сьогодні ми поділимося з вами кількома секретами приготування соковитих і ароматних курячих котлет, які стануть справжньою окрасою вашого столу. Також, ми писали, як зробити котлети смачними.

Чому варто обрати саме курячі котлети?

  • Дієтичність: Куряче м’ясо – джерело білка і містить менше жиру, ніж свинина чи яловичина.
  • Швидкість приготування: Курячі котлети готуються досить швидко, тому їх можна приготувати навіть у поспіху.
  • Універсальність: Їх можна подавати як на обід, так і на вечерю, а також брати з собою на роботу або на пікнік.

Інгредієнти для приготування:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 100 г
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Панірувальні сухарі – для панірування
  • Рослинна олія – для смаження

Покроковий рецепт:

  1. Підготовка фаршу: Куряче філе, цибулю і хліб, замочений у молоці, пропустіть через м’ясорубку. Додайте яйце, подрібнений часник, сіль, перець і ретельно перемішайте.
  2. Формування котлет: З отриманого фаршу сформуйте котлети бажаної форми.
  3. Панірування: Обваляйте котлети в панірувальних сухарях.
  4. Смаження: Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Поради від досвідчених кулінарів:

  • Для соковитості котлет додайте в фарш трохи вершків або сметани.
  • Щоб котлети були більш ароматними, додайте в фарш улюблені спеції: паприку, коріандр, куркуму.
  • Для різноманітності можна додати в фарш дрібно нарізану зелень, гриби або сир.
  • Щоб котлети не пригоріли, смажте їх на середньому вогні під кришкою.

Готові котлети можна запекти в духовці або приготувати на пару. Це дозволить зробити страву більш дієтичною.

Раніше ми писали, як приготувати закуску з кабачків. Також, пропонуємо рецепт ароматний солоних сирників.