Чудовий додаток до млинців чи десертів: рецепт запечених абрикосів

Читати російською
Автор

Якщо ви шукаєте альтернативу варенню, пропонуємо приготувати такі абрикоси.

Літо щедро дарує нам свої барвисті дари – свіжі фрукти, які так і просяться на наш стіл. Серед них особливе місце посідає абрикос, який має не лише чудовий смак, але й безліч корисних властивостей. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати "Сонячне сяйво" – ароматний та вишуканий десерт з абрикосів, запечених з медом та горіхами. Ця страва стане чудовою окрасою будь-якого святкового столу або приємним доповненням до сімейної вечері. Також, ми пропонували рецепт персикового варення.

Інгредієнти:

  • 500 г абрикосів
  • 3 ст. л. меду
  • 50 г волоських горіхів
  • 1 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. ванільного екстракту
  • 2 ст. л. вершкового масла

Приготування:

  1. Абрикоси вимийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки.
  2. У мисці змішайте мед, подрібнені волоські горіхи, корицю та ванільний екстракт.
  3. Викладіть половинки абрикосів на деко, застелене пергаментним папером.
  4. Рівномірно розподіліть медово-горіхову суміш на абрикоси.
  5. Зверху на кожну половинку абрикоса викладіть шматочок вершкового масла.
  6. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин, до золотистого кольору абрикосів.

Також, пропонуємо рецепт полуничного десерту. Раніше ми пропонували рецепт полуничного сорбету.