Сирна запіканка з броколі: смачна та корисна страва

Читати російською
Автор

Цю запіканку дуже просто та легко готувати.

Літо щедро дарує нам свої щедрі дари — свіжі овочі та зелень, які стають основою для безлічі легких та корисних страв. Сьогодні ми пропонуємо вам скуштувати ароматну запіканку, яка поєднає в собі ніжність сиру, соковитість броколі та ароматні спеції.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру твердих сортів (чеддер, гауда, пармезан)
  • 400 г броколі
  • 3 яйця
  • 200 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 1/2 ч. л. мускатного горіха
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Броколі розберіть на суцвіття і відваріть у підсоленій воді протягом 5 хвилин.
  2. Сир натріть на тертці.
  3. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте борошно і обсмажте протягом 1 хвилини.
  4. Поступово додайте молоко, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Доведіть до кипіння.
  5. Зніміть з вогню і додайте мускатний горіх, сіль та перець.
  6. У мисці збийте яйця і додайте тертий сир.
  7. Додайте до сирної маси молочний соус і добре перемішайте.
  8. Додайте броколі і ще раз перемішайте.
  9. Викладіть масу у змащену маслом форму для запікання.
  10. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, до золотистої скоринки.

Раніше "Телеграф" розповідав про ідеальну формулу, як приготувати гречку. Також, ми писали, як приготувати ситний сніданок із вчорашніх макаронів.