Швидка зарядка смартфона не працює: чому і що робити

Читать на русском
Автор
Телефон
Телефон. Фото moyo.ua

Фахівці назвали причини та шляхи вирішення

Швидка зарядка дуже зручна, коли телефон сів, а часу замало. Однак з ряду причин ця функція може не працювати.

Про те, чому смартфон може припинити швидко заряджатися, розповів сайт itechua. Причин може бути кілька. Перш за все необхідно переконатися, що функцію швидкого заряджання увімкнено. Якщо ні — увімкнути її у розділі "Батарея" або "Живлення". Також потрібно перевірити кабель — він має бути відповідним для цієї моделі телефону та неушкодженим.

Збій телефону. Тимчасовий збій у системі може спричинити те, що швидка зарядка не запускається. Пристрій не розпізнає технологію швидкого заряджання та запускає лише стандартне. Часто проблема вирішується легко – потрібно просто перезавантажити смартфон.

Програмне забезпечення застаріло. Швидка зарядка потребує програмного забезпечення, яке контролює процес заряду. Якщо програмне забезпечення давно не оновлювалося, воно може не розпізнавати цю функцію. У налаштуваннях телефону потрібно перевірити наявність нової версії програмного забезпечення, запустити пошук актуальної версії та встановити її за допомогою підказок на екрані.

Кабель вставлений не тією стороною. Існують кабелі, у яких швидка зарядка можлива лише з одного боку. Найчастіше на дроті з кожного боку вказується максимальна сила струму. Якщо швидке заряджання не запустилося, потрібно просто перевернути кабель.

Пошкодження гнізда. Якщо кабель не входить у роз’єм для заряджання або пошкоджено якісь контакти, зарядка буде відбуватися у звичайному режимі, а не швидкому. Потрібно переконатись, що нічого не бовтається — ні провід, ні сам порт. Якщо необхідно, треба почистити роз’єм від сміття та пилу.

Пошкодження адаптера живлення. Через брак або тривалу експлуатацію блок заряджання може працювати некоректно, видаючи тільки ту потужність, яка необхідна для звичайної зарядки. Перевірити його можна на іншому смартфоні, що підтримує технологію швидкої зарядки.

Раніше "Телеграф" розповідав, у якому разі не можна використовувати швидку зарядку. Це збереже справність батареї.