При смаженні шашликів додайте у вугілля сіль: незвичайна хитрість позбавить вас проблеми

Читать на русском
Автор
1940
Діючий спосіб смаження м’яса
Діючий спосіб смаження м’яса. Фото lifestyle.today.ua

Соковите м’ясо посмажиться за лічені хвилини

Для смачного та соковитого шашлику кулінари ретельно підбирають рецепт, вибирають необхідні інгредієнти, звертають увагу на посуд. Однак не завжди м’ясо виходить ідеальним.

Найдосвідченіші шашличники під час приготування м’яса сиплять сіль на вугіллі. Разом із "Важно знать" розповімо, навіщо вони це роблять.

Навіщо при приготуванні шашлику сипати сіль на вугіллі

Один з головних "ворогів" шашлику — займисте від жиру вугілля. Багато хто намагається загасити їх водою і в результаті не тільки знищується жар, а й підіймається в повітря попіл. В результаті м’ясо виходить приготованим нерівномірно, іноді навіть з попелом, що налип.

Саме щоб уникнути подібного результату досвідчені мангальщики використовують перевірений метод. Вони сиплять на вугіллі трохи солі.

Для початку необхідно підготувати вугілля та акуратно висипати рівномірним шаром сіль. На 4-6 шампурів знадобиться лише 100 г кухонної солі.

Шампури з м’ясом потрібно виставляти на мангал через 1-2 хвилини, коли сіль перестане "стріляти". Сіль не дасть піднятися попелу і спалахнути вугіллю, на яке капатиме жир, та й жар від солі не зменшиться.

До речі, зробити м’ясо соковитішим допоможуть три незвичайні інгредієнти. Спробуйте — і переконайтеся самі.