Ще один варіант смачної рибки: хек на овочевій подушці сподобається близьким
- Автор
 - Дата публікації
 
                    
                                    Читать на русском
                            
        
                    
- Автор
 
Ніжно, смачно, ароматно
Любителі риби ймовірно уже приготували безліч страв з нею. Хтось рибу смажить, інші маринують або запікають, або ж варять смачну рибну юшку.
Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант смачної страви з риби — хека, запеченого на морквяно-цибулевій подушці. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "simeynuyblog".
Як приготувати хека на морквяно-цибулевій подушці
Інгредієнти:
- хек – 1 кг;
 - морква – 2 шт.;
 - цибуля – 2 шт.;
 
Інгредієнти для маринаду
- сметана – 100 г;
 - гірчиця в зернах – 50 г;
 - соєвий соус – 50 мл;
 - цибуля – 1 шт.;
 - сіль;
 - перець;
 - копчена паприка;
 - спеції до риби;
 
Спосіб приготування:
- Цибулю почистить та нарізати півкільцями.
 - Моркву натерти на великій терці.
 - Обсмажити моркву з цибулею розігрітій з олією сковороді.
 - Викласти овочі на деко.
 - Змішати всі інгредієнти для маринаду в окремій мисці. Цибулю, що входить до його складу, попередньо натерти на терці, або подрібнити блендером.
 - Рибу нарізати на порційні шматочки та залити її маринадом. Залишити маринуватись на декілька годин, але краще на ніч.
 - Викласти промариновану рибу на овочі та вилити зверху рештки маринаду.
 - Накрити деко пергаментом, змоченим у воді та відправити запікатись протягом 30 хвилин при 200 градусах.
 
А якщо ви любите рибу, пропонуємо запекти її у вершковому соусі. Ніжне м'ясо риби в поєднанні з вершковим сирним соусом створює вишуканий смак, який не залишить байдужим жодного гурмана.