Ще один варіант смачної рибки: хек на овочевій подушці сподобається близьким

Читать на русском
Автор
На обід чи вечерю для всієї сім'ї
На обід чи вечерю для всієї сім'ї. Фото 1000.menu

Ніжно, смачно, ароматно

Любителі риби ймовірно уже приготували безліч страв з нею. Хтось рибу смажить, інші маринують або запікають, або ж варять смачну рибну юшку.

Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант смачної страви з риби — хека, запеченого на морквяно-цибулевій подушці. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "simeynuyblog".

Як приготувати хека на морквяно-цибулевій подушці

Інгредієнти:

  • хек – 1 кг;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;

Інгредієнти для маринаду

  • сметана – 100 г;
  • гірчиця в зернах – 50 г;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • перець;
  • копчена паприка;
  • спеції до риби;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистить та нарізати півкільцями.
  2. Моркву натерти на великій терці.
  3. Обсмажити моркву з цибулею розігрітій з олією сковороді.
  4. Викласти овочі на деко.
  5. Змішати всі інгредієнти для маринаду в окремій мисці. Цибулю, що входить до його складу, попередньо натерти на терці, або подрібнити блендером.
  6. Рибу нарізати на порційні шматочки та залити її маринадом. Залишити маринуватись на декілька годин, але краще на ніч.
  7. Викласти промариновану рибу на овочі та вилити зверху рештки маринаду.
  8. Накрити деко пергаментом, змоченим у воді та відправити запікатись протягом 30 хвилин при 200 градусах.

А якщо ви любите рибу, пропонуємо запекти її у вершковому соусі. Ніжне м'ясо риби в поєднанні з вершковим сирним соусом створює вишуканий смак, який не залишить байдужим жодного гурмана.