Ще один варіант смачної рибки: хек на овочевій подушці сподобається близьким
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжно, смачно, ароматно
Любителі риби ймовірно уже приготували безліч страв з нею. Хтось рибу смажить, інші маринують або запікають, або ж варять смачну рибну юшку.
Сьогодні ми пропонуємо іще один варіант смачної страви з риби — хека, запеченого на морквяно-цибулевій подушці. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "simeynuyblog".
Як приготувати хека на морквяно-цибулевій подушці
Інгредієнти:
- хек – 1 кг;
- морква – 2 шт.;
- цибуля – 2 шт.;
Інгредієнти для маринаду
- сметана – 100 г;
- гірчиця в зернах – 50 г;
- соєвий соус – 50 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- перець;
- копчена паприка;
- спеції до риби;
Спосіб приготування:
- Цибулю почистить та нарізати півкільцями.
- Моркву натерти на великій терці.
- Обсмажити моркву з цибулею розігрітій з олією сковороді.
- Викласти овочі на деко.
- Змішати всі інгредієнти для маринаду в окремій мисці. Цибулю, що входить до його складу, попередньо натерти на терці, або подрібнити блендером.
- Рибу нарізати на порційні шматочки та залити її маринадом. Залишити маринуватись на декілька годин, але краще на ніч.
- Викласти промариновану рибу на овочі та вилити зверху рештки маринаду.
- Накрити деко пергаментом, змоченим у воді та відправити запікатись протягом 30 хвилин при 200 градусах.
А якщо ви любите рибу, пропонуємо запекти її у вершковому соусі. Ніжне м'ясо риби в поєднанні з вершковим сирним соусом створює вишуканий смак, який не залишить байдужим жодного гурмана.