Виросте високий й дасть гарний урожай: як правильно садити соняшник

Читати російською
Автор

Ефективний спосіб посадки соняшнику

Соняшник на ділянці приносить подвійну користь. Спочатку він радує погляд і підіймає настрій великими яскравими квітами, а потім дає врожай смачного насіння.

Щоб виростити великі соняшники, важливо не тільки вибрати вдалий сорт, але й час для посадки.

Коли сіяти соняшник

Ідеальним часом для посіву соняшника є рубіж квітня та травня. На той час ризик заморозків вже знижений і паростки не повинні постраждати.

Часто соняшники просто сіють у землю. Але розсадний спосіб все-таки краще, пише Share info. Завдяки цьому методу соняшник зростатиме швидко та ефективно.

Як виростити розсаду соняшнику

Склянки або іншу ємність місткістю приблизно 300-500 мл заповніть землею і притисніть. Потім зробіть 3-сантиметрові отвори й в кожну з них покладіть по одному насінню. Засипте ґрунтом і акуратно утрамбуйте. Важливо забезпечити паросткам достатню кількість світла, але захищати від прямого сонячного проміння.

Після того як рослина проросте, необхідно приблизно півмісяця, перш ніж помістити її у відкритий ґрунт. Вдень ємності з розсадою виставляйте надвір, а ввечері заносите до приміщення. Загартовані саджанці краще зростатимуть у землі. Садіть їх рядами, залишаючи відповідні проміжки.

При посадці соняшника вибирайте ділянку подалі від овочів. Раніше "Телеграф" розповідав, чому поряд з картоплею не можна садити соняшники.