Неймовірна краса на Великдень: як помалювати яйця космічним візерунком

Читать на русском
Автор
Яйця з космічним візерунком
Яйця з космічним візерунком. Фото Canva

Таке оздоблення вразить довколишніх незвичним виглядом

Вже за лічені тижні православні християни та греко-католики відзначатимуть велике свято — Воскресіння Христове. До нього ретельно готуються: вивчають нові рецепти страв, готують паски, а також малюють яйця. Можна пофарбувати яйця дешевими засобами, які є вдома, і це буде дуже красиво.

Цього року можете спробувати зробити новинку — яйця з космічним і яскравим візерунком, пише Ukr.media. Процедура виконується у рукавичках. Для цього підійдуть яйця з білою шкаралупою. Їх треба помістити у посолену воду та довести до кипіння.

Після цього робимо малий вогонь та варимо 7-10 хвилин. Далі треба взяти пластикові стаканчики та внести туди трохи харчового барвника. Обирайте кольори, які вам найбільше подобаються. Ще в кожен з них треба додати по 1 столовій ложці води. Ретельно розмішуємо до повного розчинення та вносимо ще 1 столову ложку оцту.

Яйця треба обгорнути паперовим рушничком або серветкою. Краще зав'язати зверху гумову резинку, щоб трималось. Беремо ватні палички та малюємо яйця різними кольорами. Змішуйте відтінки, на власний розсуд.

Після того, як пофарбували кожне яйце, треба на 10-15 хвилин їх залишити. Тоді паперові рушнички варто зняти, а яйця змастити олією, аби блищали. Після змішування різних фарб, вони матимуть космічний візерунок.

Раніше "Телеграф" писав про те, як зробити сині крашанки. Для цього знадобиться червонокачанна капуста, білий оцет і вода. Це не потребує багато зусиль.