Півонії вразять розкішним цвітінням: полийте їх цим простим засобом навесні

Читать на русском
Автор
13210
Таким півоніям позаздрять усі сусіди
Таким півоніям позаздрять усі сусіди. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як доглядати півонії для пишного цвітіння

Півонія по-справжньому прикрашає сад. Буквально кілька гілочок цієї квітки у вазі наповнюють чудовим ароматом увесь будинок. Щоб півонія рясно цвіла і змушувала сусідів дивитися на неї із заздрістю, слід підкріпити рослину домашнім засобом. Причому зробити це потрібно вже у квітні.

Раніше ми розповідали, чому не можна висаджувати півонії наприкінці весни. Тепер розповімо, чим удобрювати цю квітку.

Як доглядати півонії навесні

Найкраще півонія росте в пухкому і відносно вологому ґрунті. У періоди посухи рослині необхідний рясніший полив. Для півонії необхідний слабокислий ґрунт (5,5-6,5 pH). Тому перед посадкою квітки рекомендується полити землю спеціальною оцтовою сумішшю (оцет з водою у пропорції 1:8), яка ефективно підкислить її.

Для підкислення можна використовувати лимонну суміш. Приготувати енергетичний розчин для півонії можна лише за кілька хвилин.

У велике відро необхідно налити 10 літрів води та додати лимонний сік. 2 чайних ложок (10 мл) свіжого соку цілком достатньо. Потім перемішайте розчин і поливайте рослини кожні 14 днів.

Вносите добриво лише у ґрунт. Не розпорошуйте його на гілки та листя. Ефект дуже порадує. Півонії будуть рости наче божевільні, і квітів буде дуже багато.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно висаджувати чорнобривці. У цій справі важливі нюанси.