Телефон погано заряджається? Саме час легко і швидко очистити зарядний порт

Читать на русском
Автор
Як почистити зарядний порт Новина оновлена 19 квітня 2024, 10:26
Як почистити зарядний порт. Фото Freepik

Цей процес займе лише пару хвилин

Часто трапляється так, що порт зарядки смартфона перестає працювати через те, що всередині скупчилося сміття та частинки пилу. Все це блокує з’єднання при підключенні кабелю та заважає коректній роботі.

То як визначити, коли час почистити зарядний порт смартфона? "Телеграф" перерахував ознаки, на які варто звернути увагу:

  • Проблеми із зарядкою. Якщо смартфон почав заряджатися повільніше, ніж зазвичай. Або взагалі перестає заряджатися. Це може свідчити про те, що роз’єм забруднений і потребує очищення.
  • Нестійке підключення. Якщо кабель заряджання не підключається до роз’єму смартфона надійно або не фіксується в ньому. У роз’ємі міг накопичитися пил або сміття, що заважають правильному контакту.
  • Помилка підключення. Якщо під час спроби зарядити пристрій або підключити його до комп’ютера з’являються повідомлення про помилку. Це може говорити про забруднення гнізда.
  • Візуальний огляд. Іноді просто погляд на роз’єм може дати зрозуміти, чи потребує він очищення. Якщо ви бачите якісь видимі сліди пилу або сміття, це є явним сигналом для того, щоб провести очищення.

Як почистити гніздо заряджання на телефоні

Насамперед, необхідно визначити тип роз’єму.

Для USB-C потрібен більш обережний підхід через наявність перемички в середині порту, яка може пошкодитися. Бажано підсвітити роз’єм ліхтариком. Перед початком процедури очищення слід вимкнути телефон.

Далі візьміть зубочистку – дерев’яну чи пластикову – і почніть витягувати великі фрагменти сміття. Використання голок та інших металевих предметів вкрай не рекомендується, оскільки ризик закоротити смартфон.

Після цього повторіть процес ще раз, але цього разу додавши на кінчик зубочистки невеликий шматочок щільно стисненої вати (або як варіант – спиртової серветки). З її допомогою пройдіться зсередини, видаливши наліт із контактів.

Використання бездротового зарядного пристрою – це ще один спосіб підтримувати чистоту порту заряджання.

Раніше "Телеграф" повідомив, чим не можна протирати екран телефону, щоб не пошкодити його.