"Оселедець під периною" стане хітом великоднього столу: польська версія популярного у нас салату
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 23147
У сто разів смачніше звичайного оселедця під "Шубою"
Святковий великодній стіл — це не тільки пишна паска, різноманітні крашанки та ароматна буженина. Це також різні салати.
Для любителів нашого оселедця під "Шубою" ми розповідаємо про польський варіант цього салат із незвичними для нас інгредієнтами — без картоплі та моркви, але з яблуками та квашеними огірками. Такою пікантною стравою ділиться Shuba.
Як приготувати "Оселедець під периною"
Інгредієнти на 4 порції:
- буряк варений — 2 шт.;
- оселедець, філе — 4 шт.;
- квашені огірки — 2 шт.;
- яйця курячі — 3 шт.;
- яблуко — 1 шт.;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- майонез 67% — 120 г;
- сметана — 2 ст. л.;
- рослинна олія — 40 мл;
- сіль — до свого смаку;
- лимон, сік — 15 мл;
- лимон, цедра — 20 г;
- перець чорна мелена, зелена цибуля — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Маленькими кубиками нарізаємо буряк, яблуко та огірки. З огірків віджимаємо зайву рідину.
- У глибоку миску відправляємо оселедець, додаємо олію, сік половини лимона і половину цедри. Залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
- Для приготування соусу в окремій мисці змішуємо майонез, сметану, сіль, сік лимона та другу половину цедри.
- Курячі яйця відварюємо круто, даємо охолонути та чистимо. Один жовток відкладаємо, інше все нарізаємо не дуже дрібними шматочками.
- На велику тарілку викладаємо оселедець і змащуємо соусом. Далі викладаємо цибулю, на неї — яблука і знову поливаємо соусом.
- Наступним шаром викладаємо яйця та квашені огірки, знову змащуємо соусом. Зверху викладаємо буряки, також поливаємо соусом.
Прикрашаємо жовтком та зеленою цибулею. Подаємо салат із запеченою картоплею.