"Оселедець під периною" стане хітом великоднього столу: польська версія популярного у нас салату

Читать на русском
Автор
23147
Для любителів салатів з рибкою
Для любителів салатів з рибкою. Фото shuba.life

У сто разів смачніше звичайного оселедця під "Шубою"

Святковий великодній стіл — це не тільки пишна паска, різноманітні крашанки та ароматна буженина. Це також різні салати.

Для любителів нашого оселедця під "Шубою" ми розповідаємо про польський варіант цього салат із незвичними для нас інгредієнтами — без картоплі та моркви, але з яблуками та квашеними огірками. Такою пікантною стравою ділиться Shuba.

Як приготувати "Оселедець під периною"

Інгредієнти на 4 порції:

  • буряк варений — 2 шт.;
  • оселедець, філе — 4 шт.;
  • квашені огірки — 2 шт.;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • яблуко — 1 шт.;
  • цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
  • майонез 67% — 120 г;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • рослинна олія — 40 мл;
  • сіль — до свого смаку;
  • лимон, сік — 15 мл;
  • лимон, цедра — 20 г;
  • перець чорна мелена, зелена цибуля — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Маленькими кубиками нарізаємо буряк, яблуко та огірки. З огірків віджимаємо зайву рідину.
  2. У глибоку миску відправляємо оселедець, додаємо олію, сік половини лимона і половину цедри. Залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
  3. Для приготування соусу в окремій мисці змішуємо майонез, сметану, сіль, сік лимона та другу половину цедри.
  4. Курячі яйця відварюємо круто, даємо охолонути та чистимо. Один жовток відкладаємо, інше все нарізаємо не дуже дрібними шматочками.
  5. На велику тарілку викладаємо оселедець і змащуємо соусом. Далі викладаємо цибулю, на неї — яблука і знову поливаємо соусом.
  6. Наступним шаром викладаємо яйця та квашені огірки, знову змащуємо соусом. Зверху викладаємо буряки, також поливаємо соусом.

Прикрашаємо жовтком та зеленою цибулею. Подаємо салат із запеченою картоплею.