Потрібно встигнути до Великодня: які квіти сіяти у відкритий ґрунт у квітні

Читать на русском
Автор
Якщо посіяти ці квіти у квітні, то влітку вони потішать цвітінням Новина оновлена 10 квітня 2024, 10:54
Якщо посіяти ці квіти у квітні, то влітку вони потішать цвітінням. Фото Freepik

Ці п’ять видів квітів вже можна сіяти у ґрунт

Цього року пізній Великдень, він припадає на 5 травня. А вже у квітні багато дачників та городників розпочинають посівний сезон. Також до Великодня потрібно встигнути посіяти у відкритий ґрунт деякі види квітів, щоб улітку насолоджуватися красивими клумбами. "Телеграф" вже розповідав, коли саджати жоржини цієї весни, а сьогодні ділиться, які квіти треба сіяти у квітні.

Є п’яти видів квітів для клумби, які можна сіяти у відкритий ґрунт уже зараз, пише 24tv.ua. Квітень — ідеальний час, особливо з огляду на те, що погода дозволяє і грунт вже достатньо прогрівся.

Які квіти посіяти у квітні?

Космея

Космея — невибаглива і красива квітка, схожа на ромашку. Посійте насіння в дренований ґрунт на сонячній стороні ділянки і вже до літа вона порадує гарним цвітінням. Ця квітка особливо приваблюватиме бджіл і метеликів на вашу клумбу.

Соняшник

Високі та яскраві декоративні соняшники стануть справжньою окрасою вашої грядки. Вони також люблять сонячні місця, а сіяти їх потрібно в родючий ґрунт.

Календула

Насіння календули потрібно висаджувати в добре дренований ґрунт. При цьому квітка невибаглива до світла, так що можна сіяти і на сонячній і на затіненій стороні ділянки.

Настурція

Настурція — яскраві низькорослі квіти, які вигідно виглядають на будь-якій клумбі. Під настурцію найкраще обирати сонячне або частково затінене місце і підготовлений удобрений грунт.

Духмяний горошок

Ці квіти порадують не лише цвітінням, а й приємним ароматом. Найкраще сіяти духмяний горошок у зволожену та збагачену компостом землю. А також зробити опори біля стебел, тому що вони люблять обвиватися навколо чогось.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні. Буятимуть розкішними квітами весь сезон.