Будуть цвісти аж до морозів: коли саджати жоржини цієї весни

Читать на русском
Автор
998
Жоржини — прикраса будь-якої клумби аж до заморозків Новина оновлена 07 квітня 2024, 15:49
Жоржини — прикраса будь-якої клумби аж до заморозків. Фото Freepik

Ці квіти є на клумбі у багатьох господарок

Жоржини — гарні квіти, які розцвітають у другій половині літа та радують око аж до перших заморозків. На зиму коріння жоржин зазвичай викопують і ховають від холодів, а ось навесні їх потрібно висаджувати в ґрунт заново. "Телеграф" уже розповідав, чим підживити лілії навесні, а сьогодні ділиться, коли висаджувати жоржини.

Головна умова для висадки жоржин — добре прогрітий ґрунт, пише vikna.tv. Тому садять їх зазвичай під кінець травня чи навіть на початку літа.

Як підготувати жоржини до посадки

Підготувати бульби жоржин до майбутньої висадки в ґрунт потрібно вже у квітні. Дістаньте коріння квітів з місця зберігання, огляньте та видаліть пошкоджені або відмерлі частинки. Також присипте місця зрізів золою. Потім посадіть бульби в контейнер, щоб проростити коріння перед висадженням у ґрунт.

Як саджати жоржини у відкритий ґрунт

Для початку потрібно вибрати хороше місце для посадки жоржин — там має бути сонячно і не вітряно. Перед посадкою краще обробити коріння слабким розчином марганцівки, це захистить квіти від шкідників та захворювань.

Викопайте лунки і покладіть у них трохи гною, а також 20 г суперфосфату і комплексного мінерального добрива. Також у лунки можна додати трохи золи, і все це перемішати із землею. Потім покладіть у лунки коріння жоржин і присипте ґрунтом.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні. Буятимуть розкішними квітами весь сезон.