Можна зіпсувати гарнір: чого не варто робити під час варіння картоплі

Читать на русском
Автор
Мало хто знає, як варити її правильно
Мало хто знає, як варити її правильно. Фото Сегодня

Секрети ідеальної картоплі

Ми розповідали про тонкощі приготування смачного шашлику. Тепер ділимось секретами відварювання картоплі, про які мало хто знає.

Як правильно варити картоплю, щоб вона зберегла максимум корисних властивостей та смакових характеристик, розповідаємо разом із Pixelinform. Може здатися, що це дуже просто, однак варто знати декілька нюансів.

Не кладіть картоплю у холодну воду

Це призведе до того, що з картоплі вимиється крохмаль і корисні речовини, і вона стане менш ароматною та поживною. Кладіть картоплю в каструлю лише тоді, коли вода вже закипіла. Різкий перепад температур не дасть крохмалю вимитися, і картопля буде розсипчастою, а не водянистою.

Не соліть картоплю на початку варіння

Сіль уповільнює процес приготування, тому краще додавати її в кінці, коли картопля майже готова. Посоліть картоплю за 5-10 хвилин до готовності.

Не варіть картоплю довше, ніж потрібно

Переварена картопля втрачає смак і корисні якості. Час приготування залежить від сорту картоплі. Молода картопля вариться 15-20 хвилин, стара — 25-30 хвилин.

Дайте картоплі трохи "відпочити"

Накрийте каструлю з вареною картоплею рушником і залиште на 5-10 хвилин. Це допоможе картоплі стати більш пухкою.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати ідеальну варену картоплю, яка стане чудовою базою для багатьох страв. Наприклад, для апетитної запіканки.