Заміокулькас покриється новим листям: допоможе хитрий прийом для коріння

Читать на русском
Автор
Простий спосіб врятувати рослину
Простий спосіб врятувати рослину. Фото Freepik

Що робити із заміокулькасом, якщо у нього жовтіє листя

Заміокулькас вважається однією з найневибагливіших кімнатних рослин. Він не вимагає особливого догляду та умов для зростання. Однак деякі фактори можуть йому нашкодити.

Якщо рослина маэ поганий вигляд і в неї почало з’являтися жовте листя, можливо, це через неправильний догляд. Але врятувати рослину ще можна. Просто очистіть коріння, і заміокулькас знову радуватиме красою і покриється новим листям.

Як очистити коріння заміокулькаса

Обережно дістаньте рослину з горщика. Видаліть старий ґрунт із коріння. Робіть це повільно та обережно, щоб не пошкодити коріння.

Якщо у замиокулькаса є гниле і пересохле коріння, видаліть їх. Потім за допомогою м’якої щітки необхідно очистити коріння від залишків старого ґрунту.

Потім необхідно залишити рослину на годину "для відпочинку".

Коли коріння трохи підсохне і провітриться, висадіть рослину в новий ґрунт і відповідний за розміром горщик. Можна використовувати готову землю, або змішати перліт із компостною землею, деревним вугіллям та річковим піском. Не забудьте про шар дренажу.

Як радить Share.info, після пересади поливати заміокулькас краще знизу. Наливайте у блюдце відстояну воду, а за кілька хвилин зливайте надлишки.

Раніше "Телеграф" розповідав, як змусити герань зацвісти. Просте підживлення простимулює пеларгонію випустити бутони.