Допоможе бабусиний засіб: як змусити герань цвісти після зими

Читать на русском
Автор
Після цього добрива герань знову буде пишно цвісти Новина оновлена 15 квітня 2024, 10:46
Після цього добрива герань знову буде пишно цвісти. Фото Pinterest

Вазон із геранню потрібно удобрити, щоб вона зацвіла

Пеларгонія (герань) – невибаглива кімнатна рослина, тому вона є у багатьох господарок. Однак, після зими пеларгонія може бути ослаблена і потребує більше турботи. "Телеграф" вже розповідав, як змусити орхідею знову цвісти, а сьогодні ділиться, як удобрити герань, щоб вона пишно цвіла.

Як виявилось, як добриво для пеларгонії можна використовувати підручний засіб, який є в кожному домі, пише unian.net. Цей спосіб використовували ще наші бабусі.

Чим удобрити герань для пишного цвітіння

Підживити вазони із пеларгонією після зими можна звичайним йодом. Для цього в літрі води кімнатної температури необхідно розбавити 1 краплю йоду.

За добу до внесення підживлення потрібно трохи зволожити землю в горщиках з геранню і трохи пропушити її. А вже потім внести під корінь рослини 7 столових ложок йодного розчину.

Робити цю процедуру можна не частіше ніж раз на сезон. І тоді ваша пеларгонія буде здоровою та подарує пишним цвітінням.

Є ще один аптечний засіб, який удобрити герань – це борна кислота. Зробіть розчин — в літр води всипте 1 г борної кислоти. І цим розчином удобріть вазони з геранню. На одну квітку вистачить склянки розчину.

Раніше "Телеграф" розповідав, що зробити, щоб "калачики" зацвіли з новою силою. Рецепт солодкого підживлення для кімнатної герані.