Можуть все зіпсувати: які рослини не можна садити на балконі

Читать на русском
Автор
Балкон із рослинами — відмінне місце відпочинку
Балкон із рослинами — відмінне місце відпочинку. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

До вибору рослин для балкона слід поставитись відповідально

Замість зберігання маси непотрібних речей на балконі можна влаштувати справжню оазу. Навіть невеликий ящик з квітами зробить простір затишнішим і життєрадіснішим. А якщо дозволяє площа, можна поставити великі вазони з рослинами, які не лише прикрасять бетонні стіни, а й створять приємну тінь.

Але при плануванні засадити балкон слід врахувати, що на ньому можна вирощувати далеко не всі рослини.

Що не можна вирощувати на балконі

Мрії про вирощування власних фруктів та овочів на балконі цілком реальна. Головне — створити сприятливі для рослин умови. При цьому слід розуміти, що висаджувати на балконі великі дерева та чагарники не варто. Дерево виросте і може перешкодити сусідам. Крім того, у старих будинках балкони не дуже міцні й під вагою вазона із землею та рослини може зруйнуватися.

Тому для вирощування на балконі краще вибирати спеціальні сорти фруктових дерев, які виведені для міських умов, мають невеликі розміри, але дають плоди.

Також не варто вирощувати на балконі рослини, що плетуться. Плющ, виноград та інші подібні рослини виглядають вражаюче, але їхнє зростання важко контролювати. Якщо вчасно їх не обрізати, рано чи пізно вони можуть заполонити стіни на балконі та за його межами.

І, звичайно, не варто тримати на балконі отруйні рослини.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити вертикальний садок на своєму балконі. Він не лише прикрасить простір, а й принесе врожай.