Атмосфера казки і ненав'язливий гумор: ТОП-5 фільмів, які гарантовано підіймуть настрій, коли сумно (трейлери)

Читать на русском
Автор
3518
Виділіть трохи часу, щоб вимкнути телефон, розслабитися та поринути у світ кіно
Виділіть трохи часу, щоб вимкнути телефон, розслабитися та поринути у світ кіно. Фото Midjourney

Не забувайте, що сміх – це справжні ліки, тому не бійтеся переглядати веселі комедії, коли вас оточує смуток

Усі ми знайомі з тими днями, коли здається, ніби світ обернувся проти вас. Настрій на нулі, думки гнітючі, а єдине, чого хочеться – це загорнутися у плед, увімкнути улюблений фільм і забути про всі проблеми. Звісно ж, навіть найкращі фільми жахів у поганому настрої можуть ще більше його пригнітити. Саме для таких моментів існує жанр комедій, адже щирий сміх – найкращі ліки від смутку.

1. "Амелі" (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, 2001, IMDb: 8.2)

Цей французький фільм – справжня казка для дорослих. Історія про ексцентричну офіціантку Амелі, яка вирішує таємно творити добро в житті інших людей, наповнена чарівністю, витонченим гумором і щирою теплотою. Чарівну Амелі грає талановита актриса Одрі Тоту, а її ексцентрична поведінка та незвичайні ідеї роблять цю героїню по-справжньому незабутньою.

2. "Весілля мого кращого друга" (My Best Friend's Wedding, 1997, IMDb: 7.2)

Легка іскриста комедія про Джуліан, яка закохується у свого кращого друга, коли він збирається одружуватися з іншою. Фільм рясніє дотепними діалогами, кумедними ситуаціями та зворушливими моментами. У цій комедії блискуче зіграли Джулія Робертс та Сандра Буллок. Їх акторська майстерність робить цю історію про дружбу, кохання та вибір по-справжньому захопливою.

3. "Пригоди Паддінгтона" (Paddington, 2014, IMDb: 7.8)

Цей зворушливий і кумедний фільм розповідає про пригоди ведмедика Паддінгтона, який приїжджає з джунглів до Лондона. Він знаходить нову сім'ю і стикається з безліччю кумедних ситуацій у цьому незнайомому для нього світі. У ролі Паддінгтона знявся чудовий актор Бен Вішоу, який своїм голосом та мімікою зумів створити образ по-справжньому чарівного ведмедика.

4. "Шоу Трумена" (The Truman Show, 1998, IMDb: 8.1)

Філософська комедія про Трумена Бербенка, який все своє життя прожив у величезному телешоу, не підозрюючи про це. Фільм змушує задуматися про свободу волі, реальність та ілюзію. Чудова гра Джима Керрі в ролі Трумена робить цей фільм незабутнім. Спостерігати за його героєм, який поступово усвідомлює, що його життя – це вистава, захопливо та водночас бентежно.

5. "Ла-Ла Ленд" (La La Land, 2016, IMDb: 8.0)

Цей яскравий і зворушливий мюзикл розповідає історію кохання між джазовим музикантом Себастьяном і акторкою-початківицею Мією, які намагаються втілити свої мрії в Лос-Анджелесі. Музичні номери і чарівна атмосфера стрічки дарують відчуття радості та ейфорії. А ще не можна не відзначити неперевершену гру Раяна Гослінга та Емми Стоун, які вміло передають емоції та характер своїх персонажів.

А якщо ви надумали йти в кіно, то радимо вам дізнатися, що цікавого там зараз показують. Крім того, початок 2024-го вже ознаменувався гучними прем'єрами, які гідні стати кращими фільмами цього року.