Банкомат списав гроші з рахунку, але не видав готівку: що потрібно зробити

Читать на русском
Автор
5902
Дізнайтеся, як діяти в екстреній ситуації
Дізнайтеся, як діяти в екстреній ситуації. Фото psm7.com

Що робити, якщо банкомат "зажував" ваші гроші

У житті може статися ситуація, коли ви знімали готівку, але банкомат її не віддав, при цьому з рахунку гроші списалися. Є кілька важливих правил, як діяти у такій ситуації. "Телеграф" уже розповідав, як зняти готівку без банкомату, а сьогодні ділиться, що потрібно зробити, якщо банкомат не видав гроші.

Якщо все зробити правильно, є шанс, що банк поверне ваші гроші, пише 24 канал. Пропонуємо розібратися у цьому детальніше.

Що робити, якщо банкомат не видав грошей?

Якщо під час зняття готівки в банкоматі стався збій і він не видав вам гроші, а сума списалася з рахунку, перше, що потрібно зробити, це зателефонувати в банк і повідомити про свою проблему. Найкраще, якщо ви зробите це прямо біля банкомату. Зателефонуйте на гарячу лінію банку, який обслуговує саме цей банкомат.

Номер гарячої лінії ви зможете знайти на самому банкоматі, або в інтернеті, або в мобільному додатку, якщо це банкомат вашого банку. Оператору банку потрібно повідомити три важливі моменти:

  • Суму коштів, яку ви знімали.
  • Місце розташування банкомату.
  • Час проведення операції та інше.

Під час дзвінка оператор гарячої лінії може поставити додаткові запитання. Також не поспішайте відходити від банкомату, доки не отримаєте інструкції від оператора про свої подальші дії. Також потрібно зберегти всі чеки/квитанції, якщо такі є. І можете зафіксувати на фото чи відео все, що вам показує банкомат.

Раніше "Телеграф" розповідав, куди дзвонити та що робити, якщо банкомат не повертає картку. Поради на екстрений випадок.