Використайте кротів з користю: для чого збирати землю з їхніх нір

Читать на русском
Автор
1368
Мало хто знає про цей лайфхак
Мало хто знає про цей лайфхак. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Не поспішайте проганяти кротів із ділянки

Кроти — непрохані гості на дачі. Прогнати цих гризунів нелегко, але можливо, якщо знати деякі секрети. Наприклад, можна їх використати з користю. Важливо не використовувати агресивні хімічні засоби, краще вдатися до більш безпечних методів. Однак мало хто знає, що землю із кротячих нір можна використати з користю.

Ґрунт з кротячих нір може бути корисним. Про це пише ProstoWay.

Чим корисний ґрунт із нір кротів

Кроти не гризуть землю, а лише її розпушують. Тому якщо на вашій ділянці твердий ґрунт, цим тваринам вона не буде цікавою. Також кроти знищують дрібних шкідників, що робить ґрунт набагато чистішим та безпечнішим для рослин. Земля, яку розпушили ці гризуни, завжди пухка і легка.

Як використати ґрунт із кротячих нір

Землю спочатку треба зібрати. В неї треба додати незгорілі деревні залишки. Це зробить ґрунт більш родючим. Таке добриво можна використовувати для розсади. Також його можна підсипати у відкритий ґрунт або додати у горщик з кімнатними рослинами.

Воно також покращує структуру землі і підвищує родючість ґрунту. Також це добриво корисне для росту рослин і знищує шкідників.

Раніше "Телеграф" розповідав, який запах допоможе вигнати кротів із ділянки. Ми назвали простий продукт, який не люблять ці тваринки.