В Україну прийшло сильне похолодання та опади: чи надовго прощаємося із літньою погодою

Читать на русском
Автор
4442
Getty Images Новина оновлена 16 квітня 2024, 06:53

В другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі

У третій тиждень квітня погода в Україні буде нестійкою, з коливаннями температури й атмосферного тиску, а також дощами, грозами та поривчастим вітром. А у другій половині тижня навіть ймовірні заморозки.

Про це сказав синоптик Ігор Кібальчич. За його словами, погода в Україні очікується більш нестійкою та вологою порівняно з першою половиною місяця.

"Циклонічна діяльність та активізація атмосферних фронтів на тлі зниженого тиску призведе до випадання дощів, особливо у західних та північних областях", — каже синоптик.

Тепло, за його словами, розподілиться країною вкрай нерівномірно. Зокрема, південно-східні регіони перебуватимуть в аномально теплій повітряній масі, а на західні та північно-західні області України пошириться досить холодне повітря з боку Балтійського моря та Скандинавського півострова.

"Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі", — попереджає Ігор Кібальчич.

Погода 16 квітня

У вівторок, погода в Україні буде нестійкою. Пройдуть короткочасні дощі у більшості областей, крім південної та центральної частини України. Подекуди можливі грози. Місцями пориви вітру сягатимуть 15-0 м/с. У північних та західних областях вночі буде +6…+11, вдень +12…+17. У південних, центральних та східних областях вночі +11…+16, а вдень +23…+28 градусів тепла.

Погода 17 квітня

У середу, за даними Ігоря Кібальчича, у більшості областей, окрім південно-східної частини, пройдуть дощі. Місцями опади будуть інтенсивними. Не виключені й локальні грози. У Приазов'ї та на Донбасі вдень місцями пориви вітру 15-20 м/с. Вночі у західних та північних областях температура знизиться до +2…+7, на південному сході +10…+15. Вдень повітря прогріється до +9…+14, а на південному сході стовпчики термометрів покажуть +18…+25 градусів тепла.

Погода 18 квітня

З 18 квітня середня температура в усіх інших регіонах країни знизиться до денних +6…+11. А на високогір'ї Карпат 18 квітня пройде мокрий сніг, вночі та вдень там буде близько 0 градусів.

З якого числа очікувати потепління

Згідно з попередньою інформацією, найхолодніше буде у період із 17 по 20 квітня, особливо в західних областях. Вночі температура може опуститись до +1… +4 градусів. Вдень — від +6 до +10 градусів.

Підвищуватись температура почне з 21 квітня, а до кінця місяця ледь не по-літньому стане спекотно. Після 25 квітня денні максимуми в деяких областях будуть на рівні +27 градусів.

Раніше "Телеграф" писав, чим підгодувати малину навесні. Ягоди будуть великими, соковитими та дуже смачними.