Чистимо мікрохвильовку без хімії: візьміть цей простий засіб

Читать на русском
Автор
Ефективне чищення мікрохвильової печі
Ефективне чищення мікрохвильової печі. Фото Freepik

Дієвий спосіб, який допоможе відмити мікрохвильовку

У мікрохвильовці ми можемо підігріти страву значно швидше, ніж на плиті, тому це її перевага. Однак, з тривалим використанням на стінках приладу накопичується жир і залишки їжі. Відповідно, це позначається й на якості підігрітої їжі. Тут знадобиться ретельне чищення.

Інстаграм-блогерка Діана Гологовець поділилась секретом, чим вона миє мікрохвильову піч. З'ясувалось, що основний засіб — це звичайний лимон. Його треба помити, нарізати кільцями та покласти у миску. Заливаємо водою.

Тоді кладемо в мікрохвильову нашу миску з лимонами і вмикаємо на кілька хвилин. Вода має дійти до кипіння, аби на стінках приладу з'явилась пара. Після цього витягуємо місткість з фруктом.

Візьміть суху ганчірку чи тканину та ретельно протріть мікрохвильовку. Ви помітите, що залишки їжі, а також жир легко відмивається, натомість стінки — блищать від чистоти.

Тож перевага цього способу у тому, що він — дуже бюджетний та натуральний. Не потрібно купувати спеціальні хімічні засоби, аби досягти блиску.

Нещодавно "Телеграф" писав, чим обробити кухонну дошку від бурякового соку. Весь секрет — у звичайній соняшниковій олії. Треба протерти поверхню кількома краплями, і фіолетовий колір зникне на ваших очах.