Обробна дошка буде чистою та без запаху: як її очистити без хімії від бурякового соку

Читать на русском
Автор
Обробна дошка знову буде чистою
Обробна дошка знову буде чистою. Фото umoloda.kyiv.ua

Олія усуне проблему

Готуючи улюблений борщ, нерідко сік від буряку залишається на обробній дошці, стільниці, а інколи й на стінах. Він є досить в'їдливим і часом відмити його не так просто.

Однак це можна зробити без хімії, за допомогою засобу, що є в кожному домі. Йдеться про олію, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як видалити буряковий сік з обробної дошки

Так, аби усунути проблема, достатньо просто нанести кілька крапель олії на забруднену поверхню та протерти ватним диском. Залишки бурякового соку зникнуть на ваших очах. Після цього залишиться лише протерти стільницю мийним засобом.

Також існує альтернативний метод боротьби з буряковими плямами — використання лимонної кислоти разом із мийним засобом. Для цього треба змішати два компоненти, щоб отримати кашоподібну консистенцію, і застосувати цю суміш на обробну дошку, а потім змити водою.

За необхідності, після видалення плям, рекомендується протерти поверхню сухою ганчіркою, щоб усунути залишки засобу та вологи. Також, для підтримання чистоти та збереження поверхні, регулярно використовуйте засоби для догляду за дерев'яними поверхнями.

Раніше ми писали, які предмети у домі можна гарантовано чистити сіллю. Кавомашина, обробна дошка та столове срібло знову блищатимуть.