Як часто потрібно заряджати смартфон: експерт дав відповідь

Читать на русском
Автор
2852
Під час заряджання телефону пам’ятайте про деякі нюанси Новина оновлена 14 квітня 2024, 16:37
Під час заряджання телефону пам’ятайте про деякі нюанси. Фото Pixabay

Не слід очікувати, доки батарея вашого смартфона повністю розрядиться

При зарядці смартфона важливо дотримуватись певних простих правил, наприклад, не залишати пристрій у розетці на всю ніч. Адже спосіб заряджання наших гаджетів безпосередньо впливає на термін служби батареї, що дуже важливо.

Чекати, доки смартфон розрядиться повністю, перш ніж почати його зарядку, може виявитися не найкращим рішенням. Однак, за словами генерального директора компанії Cadex Electronics Ісідора Бухманна, немає нічого шкідливого для акумулятора в тому, щоб заряджати телефон кілька разів на день, пише gearpatrol.

Сучасні батареї віддають перевагу зарядці короткими інтервалами. Тому періодичне заряджання на 5% чи 10% не тільки рекомендується, а й має сенс. Експерт стверджує, що зарядка пристрою до 100% і розрядка до нуля можуть мати обмежену користь і навіть викликати збої в роботі телефону, оскільки це може перекалібрувати акумулятор.

Найкраще дотримуватися простого лайфхака: заряджати телефон кілька разів на день на невеликі відсотки, а не доводити його до максимальних 100%. Це допоможе збільшити термін служби акумулятора пристрою.

Раніше ми писали, як швидко зарядити iPhone. Фахівці виділяють п’ять ефективних лайфхаків. Також дізнайтеся, що відключити в iPhone, щоб заощадити заряд батареї.