Не тільки у їжу: навіщо додавати сіль у воду для миття підлоги

Читати російською
Автор

Ви забудете про щоденне миття підлоги

Вимити підлогу до блиску майже нереально. Навіть дорогі засоби можуть не впоратися з пилом. Однак звичайна кам’яна сіль стане вам у пригоді. Раніше ми розповідали, як швидко помити підлогу без розводів, а тепер ділимося, як її ідеально очистити.

Звичайний мийний засіб не відмиє весь бруд, хоч і залишить приємний запах. Як очистити поверхню за допомогою солі, перевірили на Ukr.Media.

Зазвичай господині додають засіб для миття підлоги у воду. Однак це не завжди зручно, адже для максимального результату поверхню треба змити чистою водою. Так прибирання забере у вас багато часу.

Однак якщо додати у теплу рідину кілька ложок солі, змивати підлогу ще раз не доведеться. Вода буде набагато бруднішою після миття, адже таким чином підлога набагато краще очищається.

Як це працює

Річ у тім, що сіль пом’якшує воду. Таким чином вона може впоратися з будь-якими забрудненнями. Підлога ще довго буде сяяти чистотою.

Сіль також здатна відбілити речі. Наприклад, якщо покласти рушник у таз із теплою водою і засипати сіллю з розрахунком 1 ст. л. на літр води, вони стануть набагато чистішими. Залишити їх у цій рідині треба на 2-3 години, а потім випрати у пралці. Для кращого ефекту можна додати ложку прального порошку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ідеально очистити вікна після зими. Ми поділилися корисними та дієвими порадами.