Не зрізайте листя тюльпанів після цвітіння: як правильно доглядати рослину

Читать на русском
Автор
24685
Сезон тюльпанів починається ще у березні
Сезон тюльпанів починається ще у березні. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, що робити з цибулинами тюльпанів після закінчення цвітіння

Тюльпани зацвітають навесні одними з перших. Ці ніжні квіти не дуже довго тішать своєю красою і незабаром в’януть. Хоча квіти є чудовою окрасою саду, після відцвітання вони вже не так добре виглядають. Пелюстки починають опадати, а стебла схиляються до землі.

І тоді перед садівниками постає питання — що робити з рослиною далі. Як доглядати за цибулинами квітів?

Раніше ми розповідали, чому не можна висаджувати півонії навесні. Тепер разом з Homes and gardens розповімо, як правильно доглядати тюльпани після того, як вони відцвіли.

Як доглядати тюльпани після цвітіння

Насамперед не припиняйте поливати тюльпани після того, як вони відцвітуть. Завдяки цьому цибулина буде у хорошому стані.

Видаліть бутони. Це зробить зовнішній вигляд рослини охайніше і не дозволить тюльпану витрачати сили на утворення насіння. Але не чіпайте листя, поки вони ще зелені.

Коли листя пожовкне і помре, за допомогою садової лопатки обережно витягніть цибулини тюльпана із землі. Зріжте мертве листя та очистіть цибулини від ґрунту. Потім видаліть усі цибулини з ознаками пошкодження або гнилі та викиньте їх.

Розкладіть здорові цибулини сушитися, потім помістіть їх у паперові пакети або сітки й зберігайте у захищеному від сонячного світла місці.

Періодично перевіряйте стан цибулин на зберіганні. Якщо раптом якісь із них почали загнивати або засихати, вчасно видаляйте їх, щоб вони не пошкодили решту.

Раніше "Телеграф" розповідав, які садові рослини необхідно садити не раніше за травень. Це допоможе отримати рясний урожай або гарне цвітіння.