Простіше нікуди: як знищити бур’яни в саду за допомогою звичайного окропу

Читать на русском
Автор
787
Бур’яни – головний ворог садівника Новина оновлена 13 квітня 2024, 10:10
Бур’яни – головний ворог садівника. Фото Freepik

Бур’яни — поширені вороги садівників та огородників

Ось уже настав активний дачний сезон. Поки овочі на грядках не порадують своїм урожаєм, бур’яни активно займають своє місце на ділянці. Але не варто впадати у відчай, адже існує простий і доступний спосіб позбутися небажаних рослин — чи то в грядці, чи то в саду.

Досвідчені дачники вважають за краще не поспішати з купівлею хімічних засобів проти бур’янів у магазині. Натомість вони використовують природну альтернативу – звичайний окріп, який ефективно справляється з проблемою. Однією з переваг цього методу є те, що він не завдасть шкоди навколишнім рослинам. Про це пише express.

Як прибрати бур’яни окропом

Підігрійте чайник до 100 градусів. Використовуйте рукавички, щоб уникнути опіків. Поступово налийте гарячу воду з чайника на бур’яни. Присядьте, щоб забезпечити точне влучення води. Ефективність можна збільшити, попередньо обрізавши листя на поверхні, так вода досягне кореня, що знизить ймовірність повторного зростання бур’янів.

Річ у тому, що гаряча вода сприяє в’яненню рослин, що робить видалення бур’янів більш ефективним. Пара процедур з окропом може запобігти подальшій появі небажаних рослин.

Раніше "Телеграф" розповідав, які рослини можуть захопити вашу ділянку. Цих агресивних культур буде важко позбутися.