Українців захопив серіал "Проблема 3 тіл": про що він і чому варто його подивитись

Читать на русском
Автор
8707
Серіал "Завдання трьох тіл" називають головною наукпоп-прем’єрою року
Серіал "Завдання трьох тіл" називають головною наукпоп-прем’єрою року

Любителям жанру просто обов’язково до перегляду

Весна 2024 року порадувала цінителів кіно цілою низкою новинок, проте деякі з них особливо примітні. Зокрема високо оцінили новий науково-фантастичний телесеріал від Netflix під назвою "Проблема трьох тіл" (3 Body Problem).

Серіал презентували лише 21 березня, але за кілька тижнів він встиг завоювати прихильність безлічі глядачів, у тому числі й українців. "Телеграф" розповість, що ж у ньому такого особливого.

Постери до серіалу "Проблема трьох тіл"
Постери до серіалу "Проблема трьох тіл"

"Проблема трьох тіл" заснована на трилогії "Спогади про минуле Землі" китайського письменника Лю Цисіня. Вона розповідає про те, як із Китаю надіслали сигнал позаземним цивілізаціям у космос. Довгий час він залишався без відповіді, але в 2024 році вчені, що стояли на порозі серйозних відкриттів, стали бачити загадковий таймер зворотного відліку і опинилися перед складним вибором, дати таймеру збігти або продовжувати дослідження. А кілька людей одержують шоломи віртуальної реальності, що перевершують сучасні можливості науки, а також пропозицію зіграти у гру "Проблема трьох тіл".

Загалом у серіалі 8 серій тривалістю близько години кожна, а головні ролі зіграли Джован Адепо, Джон Бредлі, Розалінд Чао, Ліам Каннінгем, Ейса Гонсалес.

Актори серіалу "Завдання трьох тіл"
Актори серіалу "Завдання трьох тіл"

Ось трейлер до серіалу українською мовою:

Варто зауважити, що глядачі високо оцінили акторський склад, цікавий науково-фантастичний сюжет у доступній 8-серійній подачі, проте дехто скаржиться, що деякі моменти сюжету бувають нудними або закрученими, складними для розуміння.

Агрегатор Rotten Tomatoes оцінив серіал на 80/100, Metacritic — на 70/100, а оцінка на IMDb становить 7,7/100.

А ось що пишуть про серіал українці у соцмережі Х (колишній Твіттер): "Один з головних науково-фантастичних серіалів у цьому році. Любителям жанру гаряче рекомендую", "Втоптав увесь серіал за ОДИН ДЕНЬ, навіть менше. Точно можу сказати, що це варто уваги, і це наймасштабніша подія в науковій фантастиці", "Однозначно новий хіт. Проглянувши 3 серії, почав усвідомлювати що він буде багатьма не сприйнятий, не зрозумілий, занадто складний. Він однозначно не для всіх", "Як вчителю фізики мені дуже подобається", "Мені зайшло, але він не закінчений. При чому закінчується на нічому, не дуже таке люблю. Але сам серіал класний, якщо подобається наукова фантастика", "Це досить унікальний кейс коли нетфлікс вдало адаптували сюжет книги, де зміни мають сенс для саме легшого сприйняття контенту, але основна ідея передана досить точно".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про фільми, які можуть надихнути на зміни в житті на краще напередодні літа.