Гігантський урожай овочів гарантовано: посійте цю рослину на грядці

Читать на русском
Автор
Посадка фацелії на городі для покращення урожаю овочів
Посадка фацелії на городі для покращення урожаю овочів. Фото Canva

Ця культура здатна значно збільшувати урожай на ділянці

Вирощуючи будь-який овоч на городі, кожен хоче отримати велику кількість якісних і смачних плодів. Цього цілком реально досягнути, якщо знати, які саме рослини покращують урожай на грядці. До речі, вже відомо, які культури захищають капусту від шкідників.

Видання "На пенсії" пише, що між овочевими рослинами треба посадити фацелію. Це рослина, яка покращує стан землі, робить його більш родючим і наповненим великою кількістю корисних речовин. А ще — фацелія сприяє водопроникності ґрунту.

Зверніть увагу на цю рослину і якщо на вашій ділянці росте багато бур'янів. Фацелія перешкоджає їхньому росту, бо має густе листя та швидко поширюється на ділянці.

Натомість на таку культуру злітаються комахи, які запилюють рослини на городі чи в саду, наприклад, бджоли. Тож якість плодів стає вищою. Водночас фацелія відлякує шкідників, які часто атакують ділянки.

Тому якщо ви хочете збільшити урожай овочів на городі, вберегти їх від шкідників і зробити ґрунт родючішим — посадка фацелії у цьому ідеально допоможе.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно та коли саме садити редиску на городі. У цьому процесі важливо знати особливості вирощування цього овочу, залежно від сорту. Зверніть увагу на ділянку для посадки, підготовку насіння, полив і проріджування.