Правильне сусідство: ці рослини захистять капусту на грядці від шкідників

Читать на русском
Автор
Яке сусідство буде корисним для капусти на городі Новина оновлена 12 квітня 2024, 15:08
Яке сусідство буде корисним для капусти на городі. Фото Pixabay

Деякі рослини допоможуть зберегти врожай капусти

Популярний овоч капусту вирощують багато українців на своїх дачах та городах. Оскільки цю культуру висаджують із розсади трохи пізніше за інші культури, коли остаточно потеплішає, залиште місце не тільки під капусту, а й під правильних "сусідів" для неї. "Телеграф" вже розповідав, які квіти сіяти у відкритий ґрунт у квітні, а сьогодні ділиться, які рослини посадити поряд із капустою.

Правильне городнє сусідство допоможе захистити майбутній урожай капусти від шкідників, пише apostrophe.ua. Розбираємось, які рослини хороші сусіди для капусти.

Досвідчені садівники радять садити поряд з капустою кущову квасолю та селеру. Ці культури можуть захистити овоч від земляних блішок. А ось кріп і цибуля, посіяні поруч з капустою, відлякують шкідливих гусениць і навіть покращують смак овоча.

Прекрасним сусідом для капусти стане також салат та огіркова трава, яка відлякує равликів. Ароматні трави – чабер, шавлія, м’ята, лікувальна ромашка – захищають капусту від шкідливих капустяних метеликів. Крім того, капусту корисно поєднувати на одній грядці з огірками, томатами, шпинатом, буряком та картоплею.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні. Буятимуть розкішними квітами весь сезон.