Відмовтеся від шкідливого пластику: які квіти посадити на кладовищі весною

Читать на русском
Автор
Забудьте про пластикові вінки, посадіть живі квіти на кладовищі Новина оновлена 11 квітня 2024, 11:18
Забудьте про пластикові вінки, посадіть живі квіти на кладовищі. Фото Freepik

Що посадити біля могил родичів на цвинтарі

Навесні перед періодом Великодніх свят та Поминальних днів господині висаджують квіти не лише на клумбах вдома, а й на кладовищі, щоби вшанувати пам’ять померлих родичів. Зараз існує позитивна тенденція на відмову від пластикових квітів на могилах, тому саме час зайнятися посадкою живих квітів на кладовищі.

Найчастіше біля могил садять багаторічні та невибагливі квіти, оскільки не завжди є можливість часто доглядати рослини на цвинтарі, пише ТСН. Залежно від ґрунту можна вибрати різні види квітів.

Які квіти посадити на кладовищі

Для глинистого ґрунту добре підійдуть рослини, які люблять вологість та мають хорошу дренажну здатність. Це можуть бути конвалії, іриси, астильби.

Для піщаного ґрунту підійдуть рослини, які добре переносять посуху, наприклад, гортензія, лаванда, розмарин.

Для глинисто-піщаного ґрунту підійдуть такі квіти, як жоржини, братки, півонії. Якщо ґрунт родючий, то можна також посадити троянди, лілії, гладіолуси.

Найчастіше на могилах та навколо них висаджують багаторічні рослини, такі як тюльпани, нарциси, незабудки, ехінацея, кам’яна троянда, лаванда, хризантеми, гортензія. Навесні перед Поминальною неділею можна прикрасити могили живими петуніями, сульфініями, братками і тд.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли саджати жоржини цієї весни. Ці рослини цвістимуть до морозів.