Як у найкращих ресторанах Італії: рецепт пасти Карбонара

Читати російською
Автор

Готувати цю пасту дуже легко та швидко, а результат виходить не гірше, ніж в ресторані.

Паста карбонара – це не просто страва, це справжня кулінарна легенда, що родом з італійського Риму. Її насичений вершковий смак, аромат бекону та ніжна текстура пасти роблять карбонару однією з найулюбленіших страв у світі. Також, пропонуємо рецепт швидкої вечері з курячого філе.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування справжньої пасти карбонара, яка стане вашою коронною стравою. Про це пише Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 300 г спагетті
  • 150 г бекону
  • 100 г пармезану
  • 3 яйця
  • 200 мл вершків (20%)
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Спагетті відваріть у підсоленій воді до стану аль денте.
  2. Бекон наріжте кубиками.
  3. Часник подрібніть.
  4. На сковороді обсмажте бекон до золотистого кольору.
  5. Додайте часник і обсмажте протягом 30 секунд.
  6. Збийте яйця з вершками, чорним перцем та тертим пармезаном.
  7. Зніміть сковороду з вогню, додайте яєчно-вершкову суміш і ретельно перемішайте.
  8. Додайте спагетті до сковороди, перемішайте, щоб паста повністю покрилася соусом.
  9. Подавайте пасту карбонара гарячою, прикрасивши тертим пармезаном.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку:
  • Використовуйте якісний бекон з м'ясними прожилками.
  • Додайте до соусу трохи тертого мускатного горіха.
  • Замініть спагетті на інший вид пасти, наприклад, феттучине.

Подаємо пасту з улюбленим салатом та насолоджуємося. Раніше ми публікували рецепт ідеальної закуски на всі випадки життя.