Обійдетесь без сита: простий спосіб, як просіяти борошно

Читать на русском
Автор
Просіюємо борошно альтернативними методами Новина оновлена 10 квітня 2024, 19:14
Просіюємо борошно альтернативними методами. Фото Canva

Ця хитрість врятує вас, коли немає сита

Під час приготування їжі нам часто потрібні різні пристрої. Ось наприклад, для випічки ми часто просіюємо борошно, аби було розсипчасте та без грудочок. Буває так, що сита для цього процесу немає.

Ukr.media пише, що необов'язково мати сито для просіювання борошна, щоб воно було повітряним. Тут допоможуть швидкі рухи руками. Аби у борошно потрапив кисень, слід його збити.

Для цього дістаньте вилку чи вінчик, а тоді швидко та спритно почніть розмішувати борошно. Це необхідно й для того, аби розбити грудочки в продукті. У процесі ви помітите, що воно стає розсипчастим і дуже легким.

Також видання пропонує ще один спосіб, чим замінити сито. Можна взяти друшляк і обгорнути його марлею, і таким чином просівати борошно. Це потребує більше часу, але не менш ефективно.

Ще один цікавий і дієвий метод. Потрібно внести борошно у блендер, закрити його та збити кілька разів по 5-7 секунд. Однак, домішки все ще можуть залишитися, тож їх треба пом'яти вручну.

Раніше "Телеграф" писав, як зберігати банани свіжими протягом двох тижнів. Хитрість полягає у тому, що корінці фруктів слід занурити у воду. І тоді вони довго не псуватимуться.