Цікавий лайфхак для випічки: як виделка врятує тісто (відео)

Читать на русском
Автор
Звичайна виделка може в рази спростити просіювання
Звичайна виделка може в рази спростити просіювання. Фото shuba.life

Важливий лайфхак для роботи з тістом

Ми розповідали, де не варто зберігати олію на кухні. Тепер ділимось хитрим лайфхаком, який виручить вас і під час приготування млинців, і при замішуванні тіста на великодню паску.

Дуже важливим моментом у приготуванні будь-якого тіста є просіювання борошна. Ця процедура розбиває крупні грудки, через що борошно замішувати значно простіше, і насичує продукт киснем, що добре позначається на текстурі тіста. Але не у всіх є великі сита, якими це робити зручно. У такому випадку у пригоді стає простий трюк з виделкою. Лайфхак у своєму тиктоці перевірив український шеф Анатолій Добровольський.

Як виделка допоможе приготувати тісто

Дуже незручно просіювати борошно, коли треба однією рукою тримати сито, а іншою сипати у нього борошно. Особливо якщо річ йде про невеликі сита — вони дуже часто зісковзують зі стінок миски. Проте є спосіб уникнути цього, і він надзвичайно простий. Для вирішення проблеми знадобиться звичайнісінька виделка.

Столовий інструмент допоможе міцно й стабільно зафіксувати сито над мискою. Щоб вона спрацювала, інструмент потрібно вставити у вушко ситечка так, щоб він був зубцями до сита, а ручкою — до краю миски.

Цей лайфхак допоможе у роботі з ситом і може значно спростити просіювання борошна. Також ми ділились рецептом вдалої глазурі на великодні паски.

@dobrovolskyi_hchef Lifehack with strainer. #strainer #food #lifehacks ♬ оригінальний звук - Anatolii Dobrovolskyi