Сміливо купуйте багато бананів: як зберігати їх свіжими два тижні

Читать на русском
Автор
Де найкраще зберігати банани
Де найкраще зберігати банани. Фото Freepik

Однак проста дія збереже банани свіжими надовго

Банан — неймовірно смачний та корисний фрукт, однак, на жаль, він досить швидко псується і починає чорніти. Є один дієвий метод, як цьому запобігти. Раніше ми розповідали, як змусити довше зберігатися авокадо, а тепер ділимося, що зробити з бананами.

Існує дієвий метод, як продовжити термін зберігання бананів до 15 днів. Ним поділився блогер Дастін Хедлі на своїй сторінці в TikTok.

Що треба зробити, щоб банани зберігалися набагато довше

Хедлі вирішив перевірити лайфхак з мережі і помістити банани у воду. Зв’язку з трьох бананів занурив у рідину корінцями, а інші три — залишив на столі.

За майже два тижні блогер жодного разу не чіпав фрукти. Через 12 днів Хедлі показав, що банани, які були лежали весь час просто на столі, стали майже чорними та зіпсувалися. В той час ті, що були занурені у воду, залишилися жовтими та свіжими. На них були коричнюваті плями, однак фрукт під шкіркою був досить пружним та твердим.

Таким чином дозрівання бананів значно сповільнюється, за рахунок чого вони й залишаються свіжими довше. Тому фрукти не розм’якшують надто рано.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно зберігати овочі. Ми поділилися лайфхаками для картоплі, часнику та ін.