Навіщо радянські водії брали в дорогу сіль, мило та аспірин: їх використовували не за призначенням

Читать на русском
Автор
944
Радянські водії Новина оновлена 10 квітня 2024, 12:00
Радянські водії. Фото росЗМІ

Сіль брали не щоб посолити огірок, а мило — не для гігієни

Радянський Союз був країною, в якій не вистачало практично всього, тому люди шукали вихід як могли. Наприклад, водії вигадували дивні способи тонування скла, а також завжди возили з собою мило, сіль та аспірин.

Про те, навіщо вони їх використовували, нагадав сайт back-in-ussr.com. Водії в Союзі у складних ситуаціях у дорозі не могли розраховувати на таку розкіш, як автосервіс поблизу або виклик евакуатора.

Господарське мило

У СРСР було багато глухих розбитих доріг, які загрожували машині різними поломками. Якщо таке відбувалося, водій міг годинами чекати, поки хтось проїде повз і ще не факт, що він допоможе. Якщо у дорозі в баку для бензину утворювалася текти, водій затирав пробоїну, звідки тече паливо милом. Воно виконувало роль своєрідної замазки. Допомагало це на дуже короткий термін, але давало час дістатися найближчого населеного пункту.

Сіль

Ще одна річ, яку брали із собою шофера, вирушаючи в дорогу взимку — мішечок із сіллю. У холодну пору року вікна в машині пітніють і сіль використовували як поглинач вологи, адже хлорид натрію активно вбирає її в себе.

Аспірин

Ці пігулки досвідчені водії брали в дорогу не як ліки. Річ у тім, що за їх допомогою вони "оживляли" розряджені свинцево-кислотні акумулятори. Для цього кілька таблеток поміщали всередину акумулятора, відбувалася хімічна реакція, яка оновлювала заряд. Машина знов могла їхати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як водії у СРСР обходилися без кондиціонера, мультимедіа, парктроніків та інших винаходів сучасного автопрому. Деякі з їхніх хитрощів були геніальними.