Смакує краще, ніж у реберні: як приготувати шашлик зі свинячих реберець

Читать на русском
Автор
Цей шашлик стане постійний гостем на вашому столі  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 10 квітня 2024, 10:07
Цей шашлик стане постійний гостем на вашому столі (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами простим рецептом соковитих свинячих реберець.

Шашлик зі свинячих реберець – це не просто м'ясо, це справжня кулінарна магія, що дарує нам незабутні смакові враження та атмосферу літнього пікніка. Секрет ідеального шашлика криється в правильному виборі м'яса, маринаді та, звісно ж, у майстерності мангальщика. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування шашлику зі свинячих реберець, який стане вашим улюбленим рецептом. Також, пропонуємо звернути увагу на простий рецепт курячого шашлика.

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячих реберець
  • 2 цибулини
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. майонезу
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 1 ч. л. меду
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Реберця добре промийте, обсушіть паперовим рушником.
  2. Цибулю наріжте тонкими кільцями.
  3. Змішайте соєвий соус, майонез, гірчицю, мед, чорний перець та сіль.
  4. Замаринуйте реберця в суміші протягом 2-3 годин.
  5. Викладіть реберця на мангал, смажте на розпеченому вугіллі протягом 30-40 хвилин, періодично перевертаючи.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку:
  • Додайте до маринаду трохи тертого імбиру або аджики.
  • Замаринуйте реберця на ніч.
  • Використовуйте для розпалювання фруктові дрова.
  • Пам'ятайте:
  • Не пересушіть м'ясо, щоб воно залишилося соковитим.
  • Готовність шашлику можна перевірити за допомогою ножа: якщо м'ясо легко протикається, воно готове.
  • Шашлик зі свинячих реберець ідеально поєднується з овочевим салатом, свіжими овочами та зеленню.

Також ми розповідали, які помилки у приготуванні м’яса роблять шашлик несмачним. А якщо ви любитель незвичайних маринадів рекомендуємо також приготувати шашлик у кавовому маринаді за рецептом "Телеграфа".