Пишний і м’який пиріг вийде навіть без яєць, молока та вершкового масла

Читать на русском
Автор
Неповторного аромату пирога надають ванілін та цедра лимона Новина оновлена 17 квітня 2024, 09:31
Неповторного аромату пирога надають ванілін та цедра лимона. Фото oukr.info

Настільки смачно, що можна подавати навіть до святкового столу

Ніколи не варто відмовлятися від домашньої випічки навіть під час Великого посту. Просто можна її готувати без продуктів тваринного походження — молока, вершкового масла та яєць.

Саме такий пиріг разом із Shuba ми сьогодні приготуємо. Пиріг на воді готується дуже просто, а виходить легким, майже невагомим, пишним та м’яким. Він відмінно підходить для тих, хто постить або тих, хто веде веганський спосіб життя. Інгредієнтів тваринного походження, він все одно виходить пишним та м’яким. Такий пиріг прекрасний і до сніданку, і на перекушування, і до святкового столу.

Як приготувати пиріг на воді

Інгредієнти на 6 порцій:

  • цукор — 150 г;
  • вода — 300 мл;
  • лимон, цедра — 25 г;
  • олія соняшникова — 45 мл;
  • борошно пшеничне — 330 г;
  • розпушувач — 16 г;
  • ванілін — 10 г;
  • сіль — 1/8 ч. л.;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій мисці змішуємо воду з цукром. Додаємо цедру лимона, соняшникову олію, перемішуємо.
  2. В окрему миску просіюємо борошно та розпушувач, всипаємо ванілін та дрібку солі. Змішуємо з цукровою сумішшю, ретельно все перемішуємо до отримання кремоподібного тіста.
  3. Приготоване тісто відправляємо у круглу форму діаметром 20 см відправляємо у розігріту до 175 градусів на 45 хвилин.

Даємо пирогу охолонути, дістаємо із форми, посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з улюбленим напоєм.