Зворотний бік аномального тепла: синоптик попередила про зливи, грози та град

Читать на русском
Автор
2286
Весна буквально увірвалася в Україну Новина оновлена 09 квітня 2024, 07:35
Весна буквально увірвалася в Україну. Фото freepik.com

Погода стоїть розкішна

Квітень приніс в Україну аномально теплу погоду, вона переважатиме весь місяць. На цьому фоні можливі зливи, грози та шквали, проте цього тижня погода стоятиме чудова.

За прогнозами кандидата географічних наук, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віри Балабух, якими вона поділилася з "Уніан", у квітні температура повітря буде на 2-4 градуси вищою за норму. За словами спеціалістки, найсильніше тепло прийшло цього тижня.

"При цьому, я дивлюся, є дані "Копернікуса" і за цими даними, найбільш аномальною може бути погода з 8 квітня. Цього тижня очікуються найбільші аномалії температури повітря", — повідомила Віра Балабух.

Карта погоди на 9 квітня

Водночас перепади температур можуть принести пориви вітру. Також не можна виключати злив та гроз.

"Якщо ми говоримо про цей період, за такої температури повітря, за таких умов, у нас можуть виникати вже зараз місцями грози, які можуть супроводжуватися і шквалом, і градом, і зливами", — зазначила Віра Балабух.

За прогнозами Укргідроматцентру, до вихідних опадів в Україні не очікується. Найтеплішим днем у найближчій перспективі стане 10 квітня, місцями повітря прогріється до +26 градусів.

Раніше "Телеграф" розповідав про погоду у Києві на 9-10 квітня. До столиці прийшло тепло.