Нарешті "вжарить" до великих плюсів: якої погоди чекати в Україні на початку тижня

Читать на русском
Автор
Прогноз погоди Новина оновлена 08 квітня 2024, 06:52
Прогноз погоди. Фото Колаж "Телеграф"

Кількість сонячних днів збільшуватиметься

У понеділок, 8 квітня, в Україні буде невелика хмарність. Але в деяких регіонах буде по-справжньому літнє тепло.

Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що на початку нового тижня в Україні припиняться опади. Наші пращури помітили, якщо вранці стелиться туман — до травня дощів не буде.

Такий прогноз зробили синоптики Укргідрометцентру. Вони повідомляють, що денна та нічна температура повітря поступово підвищуватиметься. Опадів не прогнозується у цей день.

Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура по всій території країни вночі від +5 до +10; вдень від +18 до +23 градусів тепла.

На Київщині невелика хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура по області вночі від +5 до +10, вдень від +18 до 23. У Києві вночі від +8 до +10, вдень від +21 до +23 градусів тепла.

Погода в Одесі 8 квітня, буде сонячною та теплою. Температура повітря становитиме +20 вдень і +11 вночі. Морська вода — +5…+10 градусів тепла.

У Харківській області очікується мінлива хмарність. Без опадів. Вітер західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря по області: вночі від +5 до +10, вдень від +19 до +24 градусів тепла. У Харкові температура повітря: вночі від +6 до +8, вдень від +20 до +22 градусів тепла.

У Дніпрі температура вночі буде +10, вдень +22. Прогнозується невелика хмарність.

У Львові в понеділок буде хмарно з проясненнями. Вночі +8, вдень +22 градусів тепла. Опади не прогнозуються.

Погода в Україні 8 квітня

Окрім цього, синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що на початку нового тижня в Україні припиняться опади. Але після 10 квітня атмосферні фронти можуть принести Україні чергову порцію опадів, але теплих та короткочасних. Короткочасні дощі можуть мати локальний характер: у межах однієї області можуть пройти в окремих населених пунктах. Однак кількість сонячних днів збільшуватиметься.

У вівторок, 9 квітня, опадів не прогнозується. Стовпчики термометрів піднімуться до +22-25 градусів тепла. Найвищі температурні показники очікуються на заході та в центрі України.

Погода в Україні 9 квітня

У середу, 10 квітня, вдень у західних областях очікується короткочасний дощ. На заході синоптики прогнозують упродовж дня +19-21. У центрі, на півдні та на сході України очікується до +25. Тепло в цей день буде і на півночі. Стовпчики термометрів піднімуться до 23 градусів тепла.

Погода в Україні 10 квітня

Раніше "Телеграф" писав, коли саджати жоржини цієї весни. Головна умова для висадки жоржин — добре прогрітий ґрунт.