На випадок втрати або крадіжки смартфона: як знайти пристрій, якщо його вимкнули

Читать на русском
Автор
630
Що робити у випадку крадіжки чи втрати смартфона
Що робити у випадку крадіжки чи втрати смартфона. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Треба діяти швидко і не панікувати

Якщо ви втратили або у вас вкрали телефон, треба діяти швидко і чітко, щоб повернути його. Дуже важливо зберегти особисті дані, які у сучасному світі зберігаються саме у смартфоні.

Знайти вимкнений пристрій — завдання не з легких. Однак це можливо, якщо знати план дій. Про це пише politeka.

Як знайти вимкнений смартфон

Для цього вам знадобляться спеціальні програми, встановлені заздалегідь. Однак є й способи, як це зробити без них.

Сучасні смартфони мають унікальний 15-значний ідентифікатор — IMEI. Саме він допоможе відстежити навіть вимкнений смартфон. Для цього треба звернутися до поліції і написати заяву. Після цього можна запитати інформацію у провайдера. Він зможе відстежити пристрій.

Окрім IMEI, є й інші способи знайти вимкнений смартфон. Якщо ви користувач Android, є сервіс Google, який визначає розташування ґаджета на карті, видає звуковий сигнал, дистанційно блокує телефон і навіть видаляє всі дані з нього. Йдеться про Find My Device (раніше Android Device Manager).

Якщо ви користувач iPhone, сервіс Find My iPhone допоможе відстежити географічне становище пристрою, блокує його і видаляє дані.

Раніше "Телеграф" розповідав, як змусити iPhone довго не розряджатися. Ми поділилися, що треба зробити, щоб працювала ефективніше і служила довше.