Телефон не буде розряджатися цілодобово: що потрібно змінити в налаштуваннях iPhone

Читать на русском
Автор
986
Заощадити заряд iPhone дуже просто Новина оновлена 21 квітня 2024, 14:45
Заощадити заряд iPhone дуже просто. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Потрібно знати про деякі нюанси

Власники iPhone часто стикаються із ситуацією, коли їх телефон розряджається дуже швидко. Однак, кілька невеликих хитрощів можуть допомогти збільшити час автономної роботи мобільного телефону.

Щоб батарея iPhone працювала ефективніше і служила довше, важливо знати про три корисні поради. Про це пише cnet.

По-перше, зверніть увагу на оптимізовану зарядку акумулятора. Вона запобігає навантаженню батареї при досягненні 100% заряду, що корисно для її довговічності. Ця функція враховує ваш щоденний режим заряджання, завершуючи процес на рівні 80%.

Увімкнення оптимізації заряджання зменшить знос батареї, що можна зробити через меню "Налаштування" > "Акумулятор" > "Стан акумулятора та заряджання".

графік
Увімкніть оптимізовану зарядку. Фото: CNET

По-друге, стежте за температурним режимом вашого iPhone. Крайні температури, як холодні, і спекотні, негативно впливають на батарею. Високі температури прискорюють хімічні процеси всередині батареї, що збільшує навантаження на пристрій і призводить до швидкого зношування. Уникайте температур вище 35°C і уникайте прямого впливу сонячних променів та гарячих машин.

Apple передбачила деякі запобіжні заходи від перегріву. У разі критичної температури ваш смартфон просто вимкнеться, але краще запобігти подібним ситуаціям.

По-третє, спробуйте тимчасово зняти чохол з iPhone, якщо він нагрівається під час заряджання. Також уникайте запуску програм, які потребують більшої потужності, наприклад, гри під час заряджання.

Раніше ми писали, як дізнатися, які програми розряджають ваш акумулятор найбільше. Існує спосіб виявити так звані "додатки-вампіри".