Більше не будете плакати: як нарізати цибулю без сліз

Читать на русском
Автор
Як правильно нарізати цибулю
Як правильно нарізати цибулю. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Ці лайфхаки вам точно знадобляться

Нарізка цибулі — найбільш неприємна справа на кухні для багатьох, адже ця проста дія часто призводить до появи сліз. Раніше ми розповідали, як заточити ніж за допомогою одного овочу, а тепер ділимося дієвими порадами, як нарізати цибулю і не плакати.

Якщо знати деякі правила, то можна уникнути появі сліз на очах. Лайфхаками поділилися на Meta.

Як запобігти появі сліз під час різання цибулі

  • Перша порада — заморозити цибулю у морозильній камері. Для цього треба помістити її туди на 30 хвилин. Холодна температура сповільнює дію ферментів, що зменшує виділення подразників, які викликають сльози.
  • Друга порада — нарізати цибулю під водою. Річ у тім, що вода змиває сполуки сірки, які виділяються з цього овочу, який і призводить до сліз. При застосуванні цього способу треба обрати гострий ніж, оскільки тупе лезо завдасть шкоди клітинам цибулі.
  • Третя порада — нарізати цибулю великими шматочками і потримати її в холодильнику деякий час. Наприклад, годину. Після цього можна нарізати її дрібними шматочками.

Раніше "Телеграф" розповідав, які предмети не можна зберігати біля плити. Ми поділилися, як забезпечити безпеку та комфорт у кулінарному просторі