Допоможуть пиво, цибуля та оцет: ефективні лайфхаки для очищення грилю

Читать на русском
Автор
Підготуйтеся до літнього сезону
Підготуйтеся до літнього сезону. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Жир та інші забруднення розтануть на очах

З приходом тепла починається сезон шашликів та барбекю. І якщо ви часто готуєте на свіжому повітрі, можливо, настав час ретельно очистити гриль. Навіть якщо ви протираєте його після кожного приготування, важливо періодично проводити повне очищення. Адже на смак шашлику та приготовлених на вогні продуктів впливає не лише маринад, а й стан інструментів, на яких вони запікалися.

Очищення брудного гриля може здатися важкою роботою. Поєднання жиру, бруду, обвугленої їжі та багатьох інших небажаних речовин робить цю роботу складною. Але не варто панікувати. Прості продукти значно полегшать очищення грилю, пише Shark.

Як швидко та легко відмити гриль

Цибулина. Цей прийом найкраще працює, коли гриль ще теплий. Тому він не підійде для очищення решітки після зимового зберігання. Проте він ідеально підходить для підтримки гриля в достатній чистоті протягом усього сезону барбекю. Розріжте цибулину навпіл, надягніть її на велику виделку і натріть нею решітку гриля. Цибуля виділяє сік, який легко розчиняє жир та бруд.

Білий оцет. Засіб ефективно видаляє жир, бруд, обвуглену їжу та запахи. Приготуйте розчин для чищення барбекю, змішавши півлітра води з такою ж кількістю білого оцту. Залийте розчин у пульверизатор. Цього, а також простої мочалки та губки має бути достатньо, щоб зовнішній вигляд вашого гриля залишався ідеальним протягом усього сезону.

Пиво. Якщо у вас залишилося пиво, змочіть дротяну щітку та почистіть нею гриль. Вона повинна легко видалити жир і обвуглену їжу, але якщо гриль ще теплий.

Раніше "Телеграф" розповідав, які продукти, крім м’яса, можна смажити на мангалі. На вогні готують навіть сирники.