Заіржавілий ніж стане як новий: просто поріжте ним популярний овоч

Читать на русском
Автор
Скористайтеся цим лайфхаком
Скористайтеся цим лайфхаком. Фото bigl.ua

Ніж знову стане гладеньким

Ніж є одним із найважливіших інструментів на кухні. Він має бути чистим і гострим, аби ним можна було легко нарізати продукти.

Проте з часом ніж може не лише затуплюватись, але й покриватися іржею. Заточити інструмент можна прямо вдома без застосування точилки, а впоратися з іржею допоможе звичайна цибуля, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як прибрати іржу з ножа

Зазвичай ножі виготовляють з міцних сплавів, що стійкі до корозії. Проте, іноді виробники можуть застосовувати сировину низької якості, що може призвести до утворення іржі на лезі через контакт з водою. Багато людей, стикаючись з такою проблемою, просто викидають ніж, не замислюючись, що це можна виправити.

У такій ситуації несподіваним помічником стає цибуля. За допомогою цілих голівок цибулі можна врятувати заіржавілий ніж. Просто наріжте цибулю так, щоб зачепити іржаві ділянки на лезі. Цей простий спосіб дивом працює: через 2-3 хвилини іржа зникає, і ваш ніж знову готовий до використання. Тепер ви зможете легко нарізати не лише цибулю, а й інші продукти без жодних проблем.

З проблемою може допомогти впоратися не лише цибуля. Також можна використати інші доступні продукти, такі як лимонний сік або оцет. Рідину необхідно нанести на заіржавіле місце, залишити на кілька хвилин, після чого протерти м'якою ганчіркою або губкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися жирних плям на одязі.Також, ми писали, як підтримувати у своїй кімнаті чистоту та порядок.