Чим підгодувати виноград для хорошого врожаю: три рецепти добрив

Читати російською
Автор

Виноград потрібно підгодувати тричі за сезон

Кожна культурна рослина потребує підживлення. Особливо якщо у городника є бажання отримати добрий урожай. Виноград – не виняток. Плоди будуть особливо соковитими та солодкими, якщо не лише вчасно обрізати лозу, а й забезпечити рослину поживними речовинами.

Про те, чим і коли удобрювати виноград, пише Share info.

Коли удобрювати виноград

Є три періоди, коли варто підгодувати виноград. Перше підживлення вносять у березні — квітні, перед вегетацією. Наступного разу виноград підгодовують наприкінці травня – на початку червня, а потім – коли ягоди досягають розміру гороху.

Чим підгодувати виноград

Підтримувати рослини можна мінеральними та органічними речовинами, але останні діють набагато краще. Ефективним природним добривом є компост або гній — обидва джерела багатьох поживних речовин, необхідних рослинам.

Залийте відро кінського чи коров’ячого гною 3 відрами води та залиште добриво на 7-14 днів. Перед застосуванням додатково змішайте його з водою у пропорції 1:5. Завдяки такому підживленню виноград отримає заряд поживних речовин та дасть гарний урожай.

Також можна використовувати курячий послід. Він багатий на фосфор і калій, які цілюще впливають на розвиток виноградної лози та її плодоношення. Крім того, в ньому міститься багато магнію та азоту.

Помістіть жменю курячого посліду у 20 літрів води та залиште приблизно на 7 днів. Добриво має перебродити. Потім поливайте їм рослину.

Деревна зола є незамінним помічником для дачників. Один кілограм золи розведіть 3 відрами води та відставте на 3 дні. Перш ніж нанести золу на лозу, розбавте її ще 10 л рідини.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодовувати малину навесні. Виявляється, поживними речовинами її може наситити кавова гуща.