Замість омлету, яєчні і навіть піци: сніданок-п’ятихвилинка з простих продуктів

Читати російською
Автор

Захочеться снідати так щодня

Улюблений пишний омлет зазвичай ми подаємо до сніданку. Ця смачна і швидка в приготуванні страва здатна вгамувати голод до самого обіду, та й готується він дуже швидко.

Якщо ж приготувати омлет із лавашем, блюдо вийде ще ситніше. На смак він навіть трохи нагадуватиме улюблену піцу, тільки ось готується за лічені хвилини на сковороді. До речі, з начинкою можна фантазувати та додавати у страву овочі, м’ясо, ковбасні вироби, сир. Рецептом ділиться Today.

Як приготувати омлет з лавашем на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 тонкий лаваш;
  • 3 курячі яйця;
  • 125 мл молока;
  • 70 г сиру;
  • 150 г відвареного м’яса або шинки (сосиски, ковбаса);
  • 3 гілочки кропу;
  • 0,25 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. соняшникової олії.

Спосіб приготування:

  1. У мисці збиваємо яйця з молоком та сіллю до однорідного стану.
  2. Дрібно нарізаємо м’ясо або шинку, відправляємо в яєчно-молочну суміш, ретельно перемішуємо.
  3. Твердий сир натираємо на великій тертці, відправляємо в масу і знову все перемішуємо.
  4. Подрібнюємо зелень кріп, невеликими шматочками нарізаємо лаваш. Відправляємо все в омлетну масу, додаємо спеції та перемішуємо.
  5. Розігріваємо сковороду з соняшниковою олією, виливаємо яєчну суміш, розрівнюємо, накриваємо кришкою і готуємо близько 10 хвилин. Перевертаємо та продовжуємо готувати ще протягом п’яти хвилин.

Раніше ми ділилися рецептом фріттати — італійського омлету. Вам точно сподобається!