Як часто необхідно міняти постільну білизну: відповідь може здивувати

Читать на русском
Автор
5672
Не варто економити на пранні простирадла та наволочок
Не варто економити на пранні простирадла та наволочок. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Наші простирадла стають будинком для відмерлих клітин шкіри та пилових кліщів

У середньому люди проводять у ліжку від 6 до 8 години. За цей час відмерлі клітини шкіри, піт, волосся потрапляють на постільну білизну і служать гарною основою для бактерій, мікробів та кліщів. Щоб вони не розмножувалися та не викликали проблем зі здоров’ям, потрібно регулярно міняти постільну білизну.

Раніше ми розповідали, як прати постільну білизну, щоб вона служила довго. Тепер разом із Glamour розповімо, як часто це потрібно робити.

Як часто потрібно міняти постільну білизну

Дерматологи рекомендують прати постільну білизну щотижня. Збільшити частоту прання можна до двох тижнів, залежно від вашої особистої гігієни.

Насамперед краще виходити із власних відчуттів: чи залишається постільна білизна свіжою, як сильно ви потієте вночі і як багато часу проводили поза домом.

Наприклад, влітку, коли ви більше потієте, постільну білизну краще міняти щотижня. Але взимку, якщо спите в піжамі, прання можна відкласти ще на один тиждень.

Постільну білизну обов’язково міняти часто у таких випадках:

  • Якщо ви сильно потієте або часто прокидаєтеся ночами в поті, вам слід міняти постільну білизну щотижня.
  • Якщо хтось із членів сім’ї страждає на алергію.
  • Якщо ви спите голим, змінюйте постільну білизну раз на тиждень.
  • Якщо ваші домашні тварини сплять у ліжку. Як і люди, тварини втрачають багато вовни, а в їхній вовні залишаються частинки бруду та мікроби.
  • Якщо ви тільки-но вилікувалися від хвороби, вам слід відразу після цього змінити постільну білизну.

Іноді слід також прати подушку та ковдру. Хоча вони й захищені постільною білизною, тут також можуть накопичуватися бактерії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна в домашніх умовах випрати велику ковдру. Один лайфхак допоможе помістити виріб у пральну машину.