Як часто потрібно оновлювати меблі і чому: поради та рекомендації

Читать на русском
Автор
Інтер'єр, як і мода, піддається змінам (фото створене з допомогою ШІ) Новина оновлена 25 березня 2024, 17:04
Інтер'єр, як і мода, піддається змінам (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Меблі — це серце вашого дому

Ваша оселя – це ваше місце сили, затишку та комфорту. Тут ви відпочиваєте, спілкуєтеся з близькими, їсте, читаєте, працюєте. І, звісно, важливо, щоб атмосфера вашого дому приносила вам радість, дарувала відчуття спокою та натхнення.

Меблі – один із ключових елементів інтер'єру. Вони не лише забезпечують функціональність та практичність, але й роблять простір стильним, затишним та гармонійним. Проте, з часом меблі втрачають свій первісний вигляд, стають менш зручними, а іноді й просто виходять з ладу, інформує портал interia.

Ось тут і виникає питання: як часто потрібно оновлювати меблі?

1. Знос:

  • Тип меблів. М'які меблі, такі як дивани та крісла, зазвичай зношуються швидше, ніж корпусні меблі, такі як шафи та комоди. Це пов'язано з тим, що м'які меблі піддаються більшому навантаженню та експлуатації.
  • Матеріали. Меблі, виготовлені з якісних матеріалів, прослужать довше, ніж меблі, виготовлені з дешевих матеріалів. Наприклад, дерев'яні меблі прослужать довше, ніж меблі з ДСП.
  • Інтенсивність використання. Меблі, які використовуються щодня, зношуються швидше, ніж меблі, які використовуються рідко.
  • Догляд. Правильний догляд за меблями може значно продовжити їх термін служби.

Ось орієнтовні терміни служби різних типів меблів:

  • М'які меблі: 10-15 років
  • Корпусні меблі: 15-20 років
  • Столи та стільці: 20-30 років

2. Зміна смаків:

Упродовж життя наші смаки та уподобання можуть змінюватися. Можливо, колись ви надавали перевагу мінімалістичному стилю, а зараз вам більше до вподоби затишний еклектичний інтер'єр. У такому випадку цілком природно захотіти оновити меблі відповідно до нового стилю.

3. Зміна потреб:

Різні життєві події, такі як поява дітей або потреба працювати вдома, можуть спричинити необхідність змінити меблі. Наприклад, для новонародженої дитини знадобляться дитяче ліжечко, пеленальний столик тощо. А якщо ви почнете працювати з дому, вам буде потрібен зручний робочий стіл та ергономічне крісло.

Оновлення меблів може бути дорогим заходом. Тому важливо ретельно зважити всі фактори, перш ніж приймати рішення про покупку нових меблів.

"Телеграф" раніше опублікував матеріали, про те що потрібно зробити з матрацом, щоб запобігти постільним клопам. Окрім того, ви можете дізнатися як облаштувати сучасний будинок в 2024 році.